יום שישי, 27 בספטמבר 2013

טראפלס בצק עוגיות שוקולד צ'יפס

שיר מתוק
כבר מספר חודשים שאני רואה תמונה של טראפלס, שרצה בקבוצות אוכל בפייסבוק, ליתר דיוק של טראפלס בצק עוגיות שוקולד צ'יפס.
אז הגיע היום המיוחל והחלטתי להכין את הקינוח שכל האינטרנט רוחשת עליו. את המתכון לקחת ותרגמתי ממגזין אלקטרוני ערבי, שבו ראיתי את התמונות המגרות.
קראתי, ניסיתי ואגיד לכם - המתכון וההכנה ממש, אבל ממש פשוטים, קלי קלות!

אני מזהירה מראש הקינוח ממכר מאוד!!!! :)

שיר מתוק

רשימת קניות לבצק:

200 גרם חמאה או מרגרינה (בטמפרטורת חדר)
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
6 כפיות תמצית וניל
1/3 כוס חלב או שמנת מתוקה
*חלב סויה/שקדים, לרגישים ללקטוז
2 1/2 כוסות קמח רגיל
1 כפית מלח
1 כוס שוקולד צ'יפס/שבבי שוקולד מריר

רשימת קניות לציפוי:

300 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן קנולה
אגוזי לוז מסוכרים
סוכריות צבעוניות

שיר מתוק

אופן ההכנה:

1. מקציפים במהירות בינונית את החמאה/מרגרינה ושני סוגי הסוכר, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
חשוב, לבדוק האם חמאה/מרגרינה מספיק רכה (בדיקה פשוטה עם האצבע) אם לא - תתנו לה עוד קצת זמן להפשיר.
2. מוסיפים את החלב/שמנת ותמצית הוניל,וממשיכים לערבב כדקה נוספת.
3. מאטים את קצב ההקצפה למהירות נמוכה ומוסיפים לתערובת את הקמח והמלח, ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים ממש קצת (מומלץ ביד), רק כדי לפזר את השוקולוד בצורה שווה על כל התערובת.

5. מכסים את התערובת ומכניסים אותה למקפיא למשך שעה. אני לא התאפקתי והוצאתי כבר אחרי חצי שעה. אל דאגה, התערובת התייצבה מעוד מהר ומזכירה פלסטלינה רכה ונוחה לעיצוב.
6. מקמחים את הידיים, כדי שתערובת לא תדבק אלינו וזה יקל על העבודה.
7. יוצרים כדורים קטנים ומסדרים אותם על תבנית אפייה, מרופדת בנייר אפייה.
8. את הכדורים מכניסים למקפיא לעוד כ-30 דקות.


ציפוי:

1. ממיסים את השוקולד ב"בן מארי" או במיקרוגל (לגבי שיטת ההמסה "בן מארי", תוכלו לקרוא במילון הקולינארי שלי).
2. מעבירים אותו לכלי עמוק יחסית, כדי שיהיה נוח לטבול בו.
3. כעת מערבבים לתוך השוקולד את השמן, שהכנו מראש.
4. טובלים את הכדורים בשוקולד, מוציאים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אני פשוט זרקתי את הכדורים לקערה, כדור אחר כדור, וגלגלתי אותם עם מרית. לאחר מכן, הרימתי אותם ופיזרתי בתבנית בעזרת מזלג

5. על הכדורים, מצופים בשוקולד מפזרים אליהם הסוכריות צבעוניות ואגוזי לוז.
6. מניחים את התבנית עם הטראפלס בצד ונותנים לציפוי שוקולד להתקשות.


תהנו!!! :)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה